یک پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: آموزش مهارتهای زندگی و شاد بودن همه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتقاء بهداشت روانی موثر است و سبب جلوگیری از مصرف مواد و روی آوردن به انواع مواد مخدر میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر سید رامین رادفر خواستار ارتقاء آگاهی جوانان و نوجوانان و كسب مهارتهای زندگی شد و افزود: شاد بودن نکته بسیار حائز اهمیتی جهت پیشگیری از اعتیاد به شمار میرود ولی باید توجه داشت، شادی لازم نیست گران باشد یا شادی را صرفا در مسافرت داخل و خارج از کشور بدانیم بلكه در کنار هم بودن و رفتن به پارک با خانواده هم از روشهایی محسوب میشوند که موجب تحکیم همبستگی میان افراد خانواده میشود و شادی را فراهم میكند.
وی گفت: گاهی دانشجویان به دلیل استرس و فشار درسی راه میانبر را انتخاب کرده و جهت تمرکز بیشتر از محرکها استفاده میکنند. این موید این موضوع است که به جوانان آموزش ندادهایم چگونه در مقابل مشکلات بایستند و اقدامات و تصمیمات صحیح را اتخاذ کنند.
دکتر رادفر تشریح کرد: مواد مخدر به دو دسته سنتی و صنعتی (محرکها) تقسیم میشود. هیچ جای دنیا یک فرد مصرفکننده هروئین را پیدا نمیکنید که ادعا کند؛ از ابتدا از ضرر و عوارض این مواد آگاهی نداشته است ولی بسیاری از مصرف کنندههای شیشه از عوارض مصرف این مواد اطلاع ندارند و برای بهتر شدن عملکرد درسی، زیبایی، لاغری و ... به این مواد روی آوردهاند.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد دکتر رادفر با اشاره به اینکه عوارض مصرف محرکها، فردی و اجتماعی است، اضافه کرد: به دلیل از بین رفتن مهار جنسی در این افراد، امکان ابتلا به اچ آی وی در آنها بسیار افزایش مییابد. در کل، مرگ بهترین عارضه مصرف روانگردانها در این افراد است چراکه فقط در این حالت خود فرد آسیب میبیند.
دکتر رادفر در پایان خاطرنشان کرد: آموزش مهارتهای زندگی، شاد بودن و ... همه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ارتقاء بهداشت روانی موثر است و سبب جلوگیری از مصرف مواد و روی آوردن به انواع مواد مخدر میشود.